Uslovi korišćenja

Hvala što ste posetili sajt Vinarije Tarpoš. Vlasnik sajta Vinarije Tarpoš je Tarpoš d.o.o. , 5610 / Delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta sa adresom Orašački put bb. – Aranđelovac – Srbija, PIB: 112313157 / MB: 21647934. Kontakt telefon +381 69 200 50 20 i E-mail info@tarpos.rs (u daljem tekstu Vinarija Tarpoš).

Vaš pristup, kao i korišćenje ovih internet stranica (u daljem tekstu: sajt) podleže ovim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i korišćenjem ovog sajta, prihvatate bez ograničenja, ove uslove korišćenja. Ukoliko ne prihvatate ove uslove korišćenja bez ograničenja, molimo vas da napustite sajt.

Vlasništvo sadržaja

Sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio material, material koji je dostupan za download i ostali materijali na ovom sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Vinarije Tarpoš ili su na sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Vinarija Tarpoš će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.

Vaša upotreba sajta

Sadržaj sajta može sadržati netačne podatke ili greške u kodu. Promene na sajtu se mogu napraviti periodično u bilo kom trenutku i bez obaveštenja. Međutim, autor sajta se ne obavezuje da redovno ažurira informacije sadržane na ovom sajtu. Takođe, autor sajta ne garantuje da će sajt funkcionisati bez prekida ili grešaka, da će nedostaci biti blagovremeno ispravljani ili da je sajt kompatibilan sa vašim hardverom ili softverom. Informacije date na ovom sajtu ne treba tumačiti kao savete za donošenje odluka bilo koje vrste. Treba da se posavetujete sa odgovarajućim stručnjakom ako vam je potreban specifičan savet prilagođen vašoj situaciji.

Komentari

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Uredništvo sajta Vinarije Tarpoš ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca i posetilaca sajta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove autora Vinarija Tarpoš sajta.

Izuzeće od odgovornosti

Sajt koristite na sopstveni rizik. Vinarija Tarpoš nije odgovorna za materijalnu ili nematerijalnu štetu, direktnu ili indirektnu koja nastane iz korišćenja ili je u nekoj vezi sa korišćenjem sajta ili njegovog Sadržaja.

Linkovi sa sajtovima trećih lica

Sajt može sadržati linkove drugih sajtova ili internet stranica čiji vlasnik ili korisnik nije Vinarija Tarpoš. Takvi linkovi su obezbeđeni isključivo da bi vama pružili što više informacija. Vinarija Tarpoš ne kontroliše i nije odgovorna za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih sajtova. Vinarija Tarpoš ne kontroliše sadržaj ili proizvode ili usluge dostupne na ovim sajtovima. Ako uspostavite vezu sa takvim sajtovima preko linka na našem sajtu, to činite na sopstveni rizik i bez saglasnosti Vinarije Tarpoš.

Izmena uslova korišćenja

Vinarija Tarpoš može u svakom trenutku izmeniti ove uslove korišćenja tako što će ažurirati ovaj tekst. Vi ćete automatski biti obavezani novim uslovima korišćenja sadržanim u izmenama, te bi iz tog razloga trebalo da periodično posetite ovu stranicu radi upoznavanja sa trenutno važećim uslovima korišćenja.

Politika privatnosti

Vinarija Tarpoš čuva privatnost svih posetilaca sajta www.tarpos.rs (u daljem tekstu: Sajt) i štiti lične podatke posetilaca sajta. Molimo vas da pažljivo pročitate Politiku privatnosti koja sledi kako biste razumeli kako koristimo i štitimo informacije koje nam pružate.

Informacije koje dobijamo od vas

U načelu možete posetiti ovaj sajt bez otkrivanja bilo kakve informacije o sebi. Naši serveri sakupljaju imena domena, ali ne e-mail adrese posetilaca sajta. Na pojedinim delovima našeg sajta možemo zatražiti lične informacije o vama kako bismo vam omogućili ostvarivanje određenih prava, kao što je ostavljanje komentara ili pretplate na E-mail listu. Ovo činimo putem upotrebe online formulara i svaki put kada nam pošaljete svoje detalje e-mailom. Informacije koje dobijemo od vas mogu uključivati vaše ime i prezime, adresu, brojeve telefona, faksa ili e-mail adresu. Od vas nikada nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu koju ste zatražili.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su tu zbog lakoće korišćenja tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite na naš sajt, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Upotreba sakupljenih informacija

Informacije o imenima domena do kojih dođemo ne koristimo kako bismo vas lično identifikovali, već da bi na osnovu te i drugih informacija izmerili broj poseta sajtu, prosečno vreme provedeno na sajtu, pregledane stranice itd. Ove informacije ćemo koristiti isključivo da bismo izmerili frekvenciju posećivanja našeg sajta i unapredili njegov sadržaj. U slučaju kada od vas zatražimo druge lične informacije, kao što su vaše ime i e-mail adresa, tražićemo vaš pristanak (npr. upotrebom online formulara ili putem e-maila), obavestiti vas o procesu prikupljanja informacija i o tome kako ćemo ih upotrebiti. U slučaju da se predomislite i ne želite da vas kontaktiramo u budućnosti, molimo vas da nas o tome obavestite na mail info@tarpos.rs

Otkrivanje informacija

Informacije koje nam date čuvaju se na našem serveru, a može im pristupiti autor sajta, državni organi, naši pravni sledbenici i lica koja angažujemo da obrađuju podatke u naše ime u svrhe navedene u ovoj politici ili druge svrhe za koje ste vi dali odobrenje. Takođe, možemo preneti informacije o upotrebi našeg sajta trećim licima ali to neće uključivati informacije na osnovu kojih vi možete biti identifikovani. Osim ako to zakon ne nalaže, nećemo ni na koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o vama koje nam pružite, bez vašeg prethodnog odobrenja.

Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Drugi sajtovi

Sajt Vinarije Tarpoš može sadržati linkove za druge sajtove ili internet sajtove koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podležu ovoj Politici privatnosti. Ukoliko pristupite drugim sajtovima koristeći date linkove, operateri ovih sajtova mogu tražiti informacije od vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesto (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare ili neke druge vrste podataka za koji ste dali saglasnost, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Informacije na ovom sajtu mogu se promeniti bez prethodnog upozorenja.
Copyright © 2022 Vinarija Tarpoš. Sva prava zadržana.

Tarpoš d.o.o.
5610 / Delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta
Orašački put bb. – Aranđelovac – Srbija
PIB: 112313157 / MB: 21647934
+381 69 200 50 20
info@tarpos.rs