Vinariji Tarpoš dodeljeno priznanje za vinariju godine

U beogradskom hotelu Radisson Collection u subotu 23. decembra, među mnogobrojnim zvanicama zaljubljenika u vino, vinara i ugostitelja dodeljene su godišnje nagrade magazina Vino & Fino

Vinarija Tarpoš iz Aranđelovca odabrana je kao vinarija 2023. godine za izuzetan kvalitet vina, izvrstan nastup i uspeh na tržištu. 

Prenosimo deo teksta o ocenjivanju:

„Na jednom od najlepših mesta u vinskom delu Šumadije smeštena je vinarija Tarpoš, na potesu Vrbica, doslovno iznad Aranđelovca, utopljena u zeleno more vinograda na brdima sa kojih pogled puca prema Bukulji i Venčacu.

Na tom mestu, u poslednjih par godina u toku je prava mala revolucija, zahvaljujući kojoj vinarija Tarpoš živi svoj novi život, na zadovoljstvo svih ljubitelja vina. Njihov beli sovinjon u poslednje dve berbe oduzima dah i verno svedoči koliko su šumadijska zemlja, njen krečnjak i glina, pogodni za ovu sortu, baš kao i za merlo. 

Proizvodnju potpisuje sigurna ruka enologa Jelene Živanović, koja je vešto usmerila sva vina u pravcu kvaliteta i autentičnosti. Zato su i nanizali pregršt medalja za svoj dosadašnji rad. Njihov restoran je najpoznatije vinsko – ugostiteljsko mesto u Šumadiji, ne samo zbog mesta na kom se nalazi i udobnog ambijenta, već najpre zbog izuzetno visokog nivoa usluge i kontinuiteta kvalitetne i ukusne hrane. 

Svoje etikete su redizajnirali i oživeli, zaokružili portfolio i nastavili dalje: uskoro očekujemo njihov prvi malbek, prvi prokupac, prvo slatko vino i prvi penušavac. Korak po korak, vinarija Tarpoš u nekoliko poslednjih godina pokazala je kako se promišljeno gradi reputacija u vinskom svetu i šta znači imati viziju u ovom poslu.

Zato je Tarpoš vinarija 2023. godine u izboru magazina Vino & Fino.“

Kompletan tekst i ovogodišnje dobitnike u drugim kategorijama možete pogledati na sajtu magazina Vino & Fino.

Zaposleni u Vinariji Tarpoš zahvalni su na ukazanom priznanju jer je ono ujedno i dokaz da se zalaganje za prave vrednosti i vredan rad sa ljubavlju prepoznaju.